مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز در راستای احصای پتانسیلهای منطقه و بهرهوری بیشتر از آنها از شهرک گلخانهای خلیل آباد بازدید نمود.
دکتر مجید عاقل در گفتگو با روابط عمومی و امور بین الملل مرکز آموزش عالی کاشمر اظهار داشت:با توجه به اخذ مجوز مرکز رشد کشاورزی و آغاز فعالیت آن در هفته های آینده در محل مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز، تلاش داریم شرکتهای دانش بنیان را به حوزه کشاورزی سوق دهیم.
و با بیان اینکه اقتصاد دانشبنیان در بخش کشاورزی را میتوان حاصل گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع (اقتصاد سنتی) به اقتصاد مبتنی بر کارآمدی و کارآیی دانست. اقتصاد دانشبنیان به عنوان آخرین مرحله توسعه در بازسازی اقتصاد جهانی شناختهشده و جهان توسعهیافته از اقتصاد کشاورزی (عصر پیش از تولید صنعتی، عمدتا بخش کشاورزی) به اقتصاد صنعتی (با عصر صنعتی، عمدتا بخش تولید) سپس اقتصاد پساصنعتی و تولید انبوه(اواسط دهه ۱۹۰۰، عمدتا بخش خدمات) و در نهایت به اقتصاد دانش بنیان (اواخر دهه ۱۹۰۰–۲۰۰۰، عمدتا بخش فناوری و سرمایه انسانی) برسد.
دکتر عاقل با تاکید بر اینکه نظام اقتصاد سنتی کشور در کشاورزی، باید تغییر یابد، به تاثیر دانش بنیان در اشتغال آفرینی بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: اشتغالآفرینی و دانشبنیان، دو اصل بنیادی تولید ملی هستند.
وی ابرازامیدواری کرد؛ در سال ۱۴۰۱ با حرکت به سمت کشاورزی علمی، با نفوذ فناوری و انتقال دانش به بخش کشاورزی از طریق ترویج به روشهای نوین به سطح مطلوب و تحول آفرین در عرصه اشتغالآفرینی کشاورزی برسیم تا در سایه آن با رشد تولید داخل، ضمن تامین خودکفایی و پایداری، امنیت غذایی کشور ارتقا یابد و با حرکت به سمت کشاورزی تجاری ضمن افزایش درآمد کشاورزان، زمینه حضور بیشتر محصولات استراتژیک کشاورزی ایران در بازارهای جهانی فراهم شود.
وی درخصوص راهکارهایی برای نفوذ و به کارگیری هر چه بیشتر دانش بنیان در بخش کشاورزی و انتقال کشاورزی از شکل سنتی به مدرن، اظهار کرد: ما با فعالیت مرکز رشد کشاورزی، زمینهساز رونق زیستبوم نوآوری و فناوری خواهیم بود تا به سمت نوآوری تخصصی در زمینه کشاورزی نوین برویم.