مدير مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز گفت: تمامی هستههای نوآورمرکز نوآوری ترشیزدر مسیردانش بنیان شدن قراردارند
دکتر مجید عاقل در گفتگویی با بیان اینکه از سال قبل۱۱ هسته نوآور در مرکز نوآوري و شتابدهي ترشيز استقرار يافتهاند و پنج هسته ديگر درخواست استقرارنموده و پروسه داوري آنها در حال انجام است؛ افزود: هدف مجموعه، خلق اکوسیستمی برای ایجاد و توسعه نوآوری و در نتيجه اشتغال پایدار با تمرکز بر آموزش و خلق فضای باز نوآوری و حمایت از تیمهای استارتاپی و توسعه اقتصاد دانش بنیان است.
وی بیان داشت: هستههاي فناور مستقر در مرکز، در زمينههايي همچون “ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته”، “داروها و فرآوردههای پیشرفته حوزه تشخیص و درمان”، “کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی” و “صنایع فرهنگی، صنایع خلاق، علوم انسانی و اجتماعی” در حال فعاليت هستند.
قابل توجه اينکه ثبت اختراع يکي از واحدهاي فناور نهايي گرديده و ثبت اختراع واحد فناور ديگر در مرحله داوري در پارک علم و فناوري است و مراحل ساخت نمونه اوليه و توسعه محصولات ساير هستههاي مستقر نيز در حال پيگيري است.
دکتر عاقل گفت: تاکنون فعاليت هستهها در قالب واحد فناور بوده که با پيگيريهاي انجام شده در ماههاي گذشته، خوشبختانه اقدامات لازم جهت ثبت شرکت تمامي واحدها نهايي گرديده و از اين پس ميتوانند فعاليتهاي خود را بهصورت حقوقي ادامه دهند.
وی با اعلام اینکه يکي از شاخصهاي ادامه فعاليت هستهها در پروسه دانش بنيان شدن، ثبت شرکت توسط آنان ميباشد، اين اقدام را اقدامي موثر در اين خصوص دانسته و ابراز اميدواري نمود؛ بتوانيم با پيگيري واحدهاي مختلف تيم ستادي مرکز و تکميل فرآيندهاي لازم، شاهد اخذ حمايتها و تسهيلات مورد نياز جهت ادامه فعاليت شرکتهاي مستقر باشيم.
وی بیان داشت: با توجه به موافقت نامه حمايتي جديد با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و با افتتاح مکان جديد مرکز نوآوري ترشيز، به زودی پس از اعلام فراخوانهاي لازم و طي مراحل داوري و اداري ، ميزبان ده تيم و هسته جديد خواهيم بود.
وی با اشاره به عملکرد مرکز شتابدهی ترشیز در شش ماهه اخیر گفت: برگزاري حداقل ۶۰۰ نفرساعت مشاوره و نيز برگزاري کارگاههاي آموزشی و رویدادهاي انگيزشي و انجام بازدیدهای ادواري این مرکز در شش ماه گذشته، از جمله فعاليتهاي اين مرکزبه شمار میرود که اميد است با فروکش کردن موج ويروس کرونا و با شروع بهکار مراکز آموزشي و دانشگاهي از ابتداي مهر، شاهد انجام ساير اقدامات درخصوص توانمندسازي هستهها و شرکتهاي مستقر باشيم.
دکترعاقل ابراز کرد: در سال گذشته با بهرهمندي از خدمات و تسهيلات صندوق پژوهش و فناوري خراسان رضوي، مبلغي بالغ بر ۶ميليارد ريال در راستای حمايت و ایجاد و توسعه کسب و کارهاي نوپا و دانش بنيان تامين اعتبار گرديده است که با توجه به تعامل با کميته امداد امام خميني(ره) و بنياد برکت، بدنبال حمايت بيش از پيش از اين نوع کسب و کارها و کارآفريني و اشتغال در سطح منطقه ترشيز هستيم.
مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز با حمایتهای مادی و معنوی از طرحها و ایدههای نوآورانه و کسب وکاری در مرکز آموزش عالی کاشمر، پس از طي پروسه اوليه فعاليتهاي مقدماتي خود و با حمايت پارک علم و فناوري خراسان در سال۹۶، فعالیت رسمی خود را زیرنظر مستقیم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خرداد سال ۱۳۹۸ آغاز نمود.