مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز با تاکید بر لزوم حمایت از فعالیتهای دانشبنیان جهت کارآفرینی و اشتغالزایی گفت: باید ادبیات دانشبنیان را در منطقه حاکم کرد.
دکتر مجید عاقل در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره اختراعات، ابتکارات و دستاوردهای پژوهشی منطقه ترشیز با اشاره به ارائه ۱۳۷ طرح اختراعی دانش بنیان در چهارمین جشنواره اختراعات، ابتکارات و دستاوردهای پژوهشی منطقه ترشیز گفت: این طرحها در حوزههای کشاورزی، پزشکی و صنعتی در قالب نمایشگاهی در مدت یک هفته در سالن اجتماعات آستان مقدس امامزاده سیدحمزه(ع) در معرض دید عموم قرار گرفت.
عاقل با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای منطقه ترشیزخاطرنشانکرد: ما طی چند سال فعالیت مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز، افراد فعال در حوزههای دانشبنیان را پایش کرده و اغلب آنهایی که در تامین مالی دچار مشکل بودند را با هماهنگی و ارتباطگیری با صندوق پژوهش استان و تعامل با کمیته امداد تسهیلات ارزانقیمت دراختیار آنها قرار دادیم.
وی با تاکید براین که باید برای بزرگ شدن طفل نوپای دانشبنیان تلاش کنیم؛ گفت: متاسفانه مخترعین و مبتکرین و افراد صاحب ایده در کنار مشکلات مالی با ادبیات دانشبنیان شدن آشنا نیستند به طوریکه اغلب مسیر معمول را طی نکردهاند و به لحاظ حقوقی دارای مشکلاتی هستند؛ نه شرکت به ثبت رسانده و نه در حوزه برندینگ اقدامی کردهاند.
مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز با بیان اینکه در فروردین ماه امسال اولین شرکت دانشبنیان را به ثبت رساندیم؛ گفت: باید به فرآوری محصولات منطقه و رفتن به سمت دانشبنیان شدن فکر کنیم و در این مسیر میتوانیم با ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت به سمت دانشبنیان شدن شرکتها پیش برویم.
دکتر عاقل بر لزوم فعالیت ستاد تسهیل جهت ایجاد همافزایی بیشتر بین مخترعین و مبتکرین با دستگاههای اجرایی تاکید کرد و گفت: میتوان از فضاهای بلااستفاده در اختیار ادارات برای ایجاد فضای کارگاهی یا فضاهای کار اشتراکی مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان بهره جست.
وی اظهارداشت: ما به دنبال کارآفرینی، اشتغال پایدار و حمایت از تولید دانشبنیان هستیم و مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز حمایت از استارتاپها و طرحهای نوآور و فناور را دنبال میکند.
وی افزود: این مرکز تاکنون ۷۵۰ میلیون تومان از محل اعتبارات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جذب و ۷۵۰ میلیون تومان دیگر نیز به زودی اختصاص مییابد.
گفتنی است؛ در این مراسم ضمن تجلیل از ٢١ مخترع و مبتکر در حوزههای مختلف به عنوان برترینهای چهارمین جشنواره اختراعات، ابتکارات و دستاوردهای پژوهشی منطقه ترشیز، “دکتر امیر هوشنگ طاهری” و “دکتر جواد طاهری” از چهرههای فرهیخته ترشیز به بیان تجارب خود در حوزه استارتاپها، پرداختند.