سرارزیاب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کارگاه فرآیندهای دانش بنیان شدن در کاشمر گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان از معافیت‌های مالیاتی بهره می‌برند.
رضا عابدی در این کارگاه که به همت مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز در محل سالن همایش مسیح دانشوری مرکز آموزش عالی کاشمر برگزار شد؛ طی سخنانی با اشاره به این که قوانین سخت‌گیرانه‌ای پیش روی شرکت‌های دانش‌بنیان نیست و خوشبختانه مسیر برای این شرکت‌ها تسهیل شده است؛گفت: این شرکت‌ها از معافیت‌های بیمه‌ای و مالیاتی و … برخوردارند .
وی با اشاره به اینکه شرکتهای دانش بنیان، شرکتهای خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه دارای فناوری برتر و ارزش افزوده هستند؛ گفت: خوشبختانه در سال‌های اخر شاهد حمایت‌های بسیار از شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم و نیاز است تمام افراد صاحب ایده و نوآور که به دنبال ثبت شرکت دانش بنیان هستند از مراحل ثبت شرکت و نحوه ارزیابی و مستند سازی و … که فرآیند ساده‌ای است مطلع باشند و با پیگیری و انجام مراحل پس از ارزیابی و تایید از معافیت‌ها و حمایت‌های موجود برخوردار شوند و مسیر تبدیل علم و به ثروت را با سرعت بیشتری طی نمایند .
عابدی با بیان اینکه هیچ هزینه‌ای در تمام مراحل ارزیابی از متقاضیان ثبت شرکت دانش بنیان اخذ نمی شود؛ گفت: حتی شرکتهای دانش بنیان مستقر در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری از مزایای استقرار در این مراکز بهره مندند .
وی گفت: در شرکت‌های دانش‌بنیان سطح فناوری محصول بررسی می‌شود که محصول این شرکت‌ها دارای شروطی است از جمله اینکه به سختی قابل کپی‌برداری باشد، نیازمند تحقیق و توسعه قابل توجهی باشد و در مسیر توسعه منجر به ایجاد خواصی با کارکردهای پیچیده‌ای در محصول شده باشد و طراحی آن مبتنی بر تحقیق و توسعه باشد.
وی با اشاره با انجام حمایت‌هایی از شرکت‌های خلاق اظهارداشت: در قالب برنامه جامع توسعه کسب و کار خدمات حمایتی متعددی از جمله خدمات مشاوره ای، مالی و حسابداری و… برای این شرکت‌ها در نظر گرفته شده است و صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان بازوی حمایت مالی شرکت‌های دانش‌بنیان ایفای نقش می‌کند.
وی تصریح کرد: امتیاز بندی در شرکتهای دانش بنیان براساس معیارهای نخبگانی است.
عابدی گفت: برای ارائه هرگونه خدمات مشاوره‌ای به تیم‌های نوآور مستقر در مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز جهت طی کردن فرآیندهای دانش‌بنیان شدن و استفاده از حمایت‌های مالی و معنوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستایی هم‌افزایی علم و ثروت و توسعه اقتصادی دانش‌محور و ارتقا اهداف علمی آماده ایم.

سرپرست مرکز آموزش عالی کاشمر نیز دراین مراسم بر رشد و تقویت مرکز نوآوری در راستای حرکت علم به سمت ایجاد ثروت تاکید کرد.
دکتر امین حسینی افزود: در سالهای اخیر در آئین نامه ها و دستورالعمل‌های وزارت علوم تمرکز بیشتری در خصوص سوق دادن اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه در راستای ثبت فعالیت‌های دانش‌بنیان شده است.
وی با اشاره به اینکه شعار امسال هم توسط رهبر معظم انقلاب تولید، دانش بنیان ، اشتغال آفرین اعلام شده و مشخصا تمرکز بر روی فعالیت‌های دانش‌بنیان است و خوشبختانه در کشور برمبنای دانش موجود از طریق مراکز نوآوری و پارک‌های علم و فناوری تولیداتی داشته‌ایم گفت: باید از ایده‌های نوآورانه حمایت شود و باید با حمایت از صاحبان ایده و ایجاد کسب و کارهای خرد، محصولاتی ایجاد شود و چرخه رسیدن علم به ثروت تکمیل گردد.
دکتر حسینی ابراز کرد: از ابتدای تاریخ علم با بررسی جریان تولیدات بشری، متوجه می‌شویم اکثر قاطع فعالیت‌های بشری پرداختن به موضوع تکنولوژی در جهت تسهیل امور بوده است به طوری که ساخت وسایل نقلیه و ماشین‌ها تا همین ساختارهای تکنولوژی‌های ارتباطی در جهت تسریع و تسهیل امور جامعه و برقراری ارتباطات موثر بوده است.
وی گفت:با این تفاسیر باید برای افراد صاحب ایده فضای امنی را ایجاد کرد و با به‌کارگیری کارشناسان و نخبگان ایده های آنان را مورد بررسی قرارداد و با ارائه خدمات مشاوره‌ای و حمایت‌های مادی و معنوی امکان رشد ایده و در مراحل بعدی تولید محصول و تجاری‌سازی آن را فراهم نمود.
وی تصریح کرد : تلاش ما حرکت در مسیر تقویت و رشد مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز و انجام همکاری‌های مورد نیاز دانشگاه با سایر دستگاه‌ها برای تبدیل علم به ثروت است.

2 آبان 1401
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.